iPad Mini en de Nano-SIM kaart

SIM, Micro-SIM, Nano-SIM – SIM kaarten worden kleiner en kleiner, dat moge duidelijk zijn. En dus is de iPad Mini, na de iPhone 5, het tweede apparaat van Apple dat gebruik maakt van de nieuwe Nano-SIM standaard. Tenminste, als je de versie gebruikt waarop je ook mobiel kunt internetten.

Drie generaties SIM kaart op een rij (afbeelding: iDownloadBlog.com)

Als gebruiker merk je daar natuurlijk weinig van – als alles maar werkt, toch? – maar het kan zijn dat je even moet opletten als je een mobiel internet abonnement bestelt. Wie straks direct zijn iPad Mini van Vodafone, T-Mobile, of een andere provider bestelt, in combinatie met een abonnement, krijgt er natuurlijk direct de juiste Nano-SIM kaart bij geleverd.

Heb je echter reeds een abonnement voor mobiel internet, dan moet je dus een Nano-SIM op de kop zien te tikken. Hiervoor bestaan er ruwweg twee opties. Voor de eerste optie heb je slechts een schaar nodig. En een schuifmaat en schuurpapier. Ow, en geduld. Maar aangezien deze operatie niet geheel risico-vrij is, verwijzen wij je door naar een uitgebreide handleiding om zelf je Nano-SIM te knippen. En meten, en schuren. De hele procedure vind je HIER.

Veiliger is met zekerheid de tweede optie: gewoon even een Nano-SIM kaart aanvragen bij je provider – online, danwel door even een winkel binnen te lopen. Normaal gesproken heb je de voor de iPad Mini benodigde Nano-SIM dan binnen enkele werkdagen in huis, al dan niet tegen een kleine vergoeding.

(dank, iPhoneClub)

Reacties

  1. maurits zegt:

    Ik heb mijn Ipadmini online besteld bij Apple store maar heb geen Nano simkaart ontvangen moet ik die bij apple store bestellen online?

    • Ed zegt:

      Die simkaart hoort niet zozeer bij je iPad Mini, maar bij je internetabonnement. Deze krijg je dus van je provider op het moment dat je een internetabonnement afsluit (wat je dus bij een provider doet en niet bij Apple zelf).

Laat wat van je horen

*